Projekt skončil v roce 2013

Úvahy /

ÚVAHA: Rytmus, zpěv a tanec

Rytmus, zpěv a tanec byl název víkendu, na který jsem se přihlásila. Zaujal mě jak název, tak i anotace, která byla pod názvem uvedena. Co se pod názvem asi tak skrývá? Bubnování na africké tance, hra na rytmické nástroje, zpěv a kruhové tance. To vše mě baví a zajímá, říkala jsem si. Ovšem netušila jsem co všechno se bude dít.

Ihned po příjezdu na Sluňákov, kde se celá akce konala, jsme se dali do práce. Začali jsem hrou na africké bubny což bylo neuvěřitelně uvolňující. Člověk veškeré své nahromaděné emoce a tenze může vybubnovat do celého světa aniž by kdokoliv jiný rozluštil co to znamená. Zvuk bubnu je velmi uklidňující a příjemný lidskému uchu. Rolex Replica

V další části jsem se věnovali hře na dydžeridu. Jak směšný hudební nástroj, říkala jsem si vždy, když jsem ho někde zahlédla. Neměla jsem ani potuchy o tom, jak náročné je hraní n a tento tak trochu exotický nástroj. Ovšem jeho hluboký tón v člověku příjemně vibruje. Asi nikdo z nás netuší, že má takovou primitivnější dydžeridu doma v podobě trubky od vysavače.

Další část byla věnována zpěvu. Zpěv přináší uvolnění a radost. Tady byl zařazován velmi nenásilnou formou, takže i přes to, že nejsem nějak výrazný zpěvák jsem se do zpěvu zapojila. Procvičili jsme si hlasivky a naladili si velmi příjemně všechny struny v těle.

Tanec je příjemný, to jsme asi všichni věděli, ale že může také spojovat a přinášet nám nové přátele a známé, to jsme asi nikdo před tímto víkendem netušili. Ale je to tak. Naši skvělý lektoři nám sílu kruhového tance předvedli s plnou parádou.

Všechny činnosti, které jsme během dvou denní akce prošli byly nejen přínosné pro nás, ale také pro naše profese. Dostali jsem celou škálu nejrozmanitějších her a činností, které děti všech věkových kategorií určitě zaujmou a budou příjemným zpestřením všedních školních dní.

Studuji speciální pedagogiku a právě práce s postiženými lidmi vyžaduje relaxační prvky. A právě těm jsem se tady mohla naučit. Těším se, až toho v rámci praxí a později ve svém profesním životě budu moci využít.

Skvělý byli také lektoři, kteří naprosto nenásilnou a pozvolnou formou dokázali, že se do činností zapojili všichni a příjemně nás naladili nejen na víkend, který jsme měli možnost s nimi prožít, ale také do dalších dnů. Rytmy písní, které jsem zpívali mi ještě dlouho budou znít v hlavě. Byl to krásný víkend, na kterém jsem dostala příležitost nejen k osobnostnímu růstu díky činnostem, které byly na programu, ale setkala jsem se s celou řádkou zajímavých lidí. Z tohoto víkendu si odnáším plno krásných zážitků, příjemných setkání a krásnou zkušenost, která bude zcela jistě prospěšná pro můj další osobní i profesní život.