Projekt skončil v roce 2013

Úvahy /

ÚVAHA: INTERAKTIVNĚ S INTERAKTIVNÍ TABULÍ

Dne 18. 10. 2011 jsem se v rámci projektu Pedagogika v praxi zúčastnila workshopu s názvem Interaktivně s interaktivní tabulí. Tento workshop byl první, na který jsem se přihlásila, takže jsem z jeho průběhu měla určité obavy. Navíc práce s interaktivní tabulí byla do té doby pro mě naprosto cizí. Neměla jsem ucelenou představu, jak se interaktivní tabule využívá a jak se s ní pracuje. O to více mě překvapilo, jak moc mě seminář bavil a kolik nových a hlavně užitečných informací jsem se dozvěděla. Rolex Replica

Myslím, že nejen mě potěšilo tempo, které lektorka zvolila s ohledem na naše začátečnické znalosti. Přesto, že workshop probíhal v angličtině, byli i méně zdatní angličtináři schopni všemu porozumět. Nadchlo mě, že jsme si všechny teoretické poznatky okamžitě zkoušeli použít, pokud někomu něco nebylo jasné, pomohli mu s tím buď ostatní účastníci, nebo lektorka, která měla pro nás připraveno mnoho materiálů, ukázek a rad do pedagogické praxe.
Podle mého názoru má interaktivní tabule v dnešní době opravdu široké využití a jistě je pro děti, které pracují s počítačem denně zajímavější, než například prezentace v Power Pointu, možná je pro ně, stejně jako pro mě něčím novým, co zaujme jejich pozornost.

V dotazníku mě zaskočila otázka, v čem spočívá „interaktivita“ tabule ? Myslím, že je to právě v zapojení studentů do výuky a aktivizaci celé třídy. Vyučovaná látka je podávána mnohem živějším způsobem, což by žáky mělo motivovat. Toto jsme si vyzkoušeli na obyčejné vánoční koledě, a i když jsme základní školu opustili už před několika lety, většina z nás spolupracovala a dokonce si písničku i zazpívala.

Studuji obor Aj/Čj se zaměřením na vzdělávání, takže doufám, že budu moci získané dovednosti využít.

Jistě se nám nepodařilo naučit se všechno, ale čtvrteční odpoledne strávené ve škole pro mě rozhodně nebylo ztrátou času, jsem velmi ráda, že jsem si tento workshop vybrala. Závěrem bych ráda poděkovala magistře, která s námi měla při vysvětlování pracovních postupů opravdu velkou trpělivost. Rolex Milgauss Replica